Verdens bedste science centers


I kraft af mit job på Danfoss Universe fik jeg kigget på en hel del science centre og oplevelses parker om naturvidenskab rundt omkring.
Her er en liste med links til nogle af de bedste websites:

Mit yndlingsmuseum overhovedet er Londons Science Museum, jeg må have været der i flere uger sammenlagt. Det er SÅ meget at se: 
http://www.sciencemuseum.org.uk

Howtoons er naturvidenskab formidlet som tegneserier - sådan skal det gøres: 
http://www.howtoons.com

Dette er et museum i Washington DC, som specifikt handler om innovation. Det er en del af det enorme Museum of Natural History på the Mall. http://invention.smithsonian.org/home/

Science museum I Boston - stort og flot, men i betragtning af hvad de har af ressorucer er jeg alligevel ikke SÅ imponeret.
http://www.mos.org/

Ars electronica festivalen i linz i østrig har et museum med udstillinger om fremtiden, altid som en blanding af teknologi og kunst. Det er enestående godt:
http://www.aec.at/center/en/

Paul Allen, medstifter af Microsoft har netop åbnet et science fiction museum i Seattle - i en bygning af Frank Gehry
http://www.sfhomeworld.org/index.asp

NOVA er mit favoriteksempel på hvordan man skal formidle science. Det er en del af en PBS TV station i Boston, og de har et fantastisk udbud af tjenester for skoler og lærere, inklusive et meget aktivt netværk af lærere, der udveksler ideer, erfaringer og opgaver. Jeg besøgte dem for et par år siden, det er super inspirerende.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/

San Francisco exploratorium er en af pioneerne, bestemt et besøg værd:
http://www.exploratorium.edu/

Københavns eksperimentarium gør det virkelig godt!
http://www.experimentarium.dk

Sjovt site med fysiske eksperiemnter og ting man kan bygge selv:
http://www.sciencetoymaker.org

Et nyt og dejigt lille videnskabs museum er Koshland Science museum i Washington DC, der desværre lider lidt af at det ikke ligger direkte på the Mall sammen alle de andre berømte museer.
http://www.koshland-science-museum.org

New york museum of natural sciences
http://www.amnh.org/

Massive change. En udstilling designet af Bruce Maus design studie i Toronto. Lige sådan noget jeg synes er sindssygt interessant. http://www.massivechange.com

Dette er en fremtids tænketank i Colorado, der nu er ved at opføre et museum om fremtiden. Særdeles interessant koncept, synes jeg nok. 
http://www.davinciinstitute.com/page.php?ID=37