Grib fremtiden - Spilleregler for det 21. århundrede

Bogen fortæller hvordan de kommende årtier vil udfolde sig i spændingsfeltet mellem to overordnede udviklinger:

- Menneskeheden vil møde håndfaste udfordringer, ikke mindst i form af klimaforandringerne og voksende begrænsninger i vores forbrug af naturens ressourcer.

- Samtidig vil verden, og alt hvad der foregår i den, forbindes ekstremt tæt med stadig mere avanceret digital teknologi
Vi vil være i et tæt kapløb mellem vores voksende behov og vores evne til at udvikle nye og mere effektive måder at vriste nytte ud af naturen.

Vi har aldrig været rigere, men samtidig virker det, som om vi aldrig har været tættere på at køre menneskeheden lukt i afgrunden. Den gode nyhed er, at vi heller aldrig har haft bedre redskaber til at forstå verden og udvikle løsninger til at trives i den.

Al virkelig fremgang og velstand opstår gennem udvekslingen af viden, ideer og erfaringer med andre - og dét samspil kan vi gøre langt mere omfattende og produktivt. Men det kræver at vi forstår spillets regler, og de vil i langt højere grad end tidligere handle om ansvar, deltagelse, åbenhed og helhedstænkning.

Du kan læse det første kapitel af bogen her

Alle fodnoter og links fra bogen er samlet i en pdf fil, så læsere kan klikke direkte til bogens henvisningerDu kan downloade noterne her.

I have translated the book into English, you can find the chapters here.

Billeder af forfatteren og af bogens omslag kan downloades her:

- Foto af Peter Hesseldahl (5 MB)
- Bogens omslag (1 MB)

DR's Vita på P1 bragte en udsendelsen om bogen, et 25 minutters interview. Lyt til det her.

Diskussion i DR2 Deadline 2. sektion af bogen. Se udsendelsen her