Peter Hesseldahl_3_cropped_900pixelPeter Hesseldahl er redaktør for digital omstilling på Ugebrevet Mandag Morgen.

Hesseldahls arbejde og research har i de seneste år fokuseret på overgangen fra den industrielle økonomi til en ny økonomi, præget af digital teknologi og netværker, og af behovet for at trives med en langt mindre belastning af miljøet.

Nøgleordene for den forandring er platforme, Internet of things, ”smarte” systemer, Big Data, cirkulær økonomi, lærende og intelligente maskiner, og ikke mindst disruption: Det er dybe og hurtige forandringer, og det er afgørende at forstå spillereglerne for at kunne gøre udviklingen til et positivt scenarie.

Hesseldahl har bl.a. kortlagt forandringerne og de strategier, man kan vælge for at imødekomme dem, gennem WE-economy projektet.

Hesseldahl er en flittigt benyttet foredragsholder og ordstyrer, både i Danmark og udlandet. 

Som fremtidsforsker har han arbejdet med trends, scenarier og strategi for en stribe store danske og udenlandske virksomheder – først og fremmest internt i LEGO og Danfoss.

Blandt klienterne har også været Velux, Shell, Novo-Nordisk, BNP Paribas, NRGi og det schweiziske Bühler.

I 2016 ledede Hesseldahl SDU platformX, et projekt der dannede grundlag for Syddansk Universitets indsats med at forny måden, man skaber læring på fremover.

For den franske bank BNP Paribas arbejder Hesseldahl med at tilrettelægge udstillinger om forandringerne i økonomien. Udstillingen Wave har været vist i Europa, USA og Asien, senest i Kina.

Som journalist har Hesseldahl dækket fremtiden og teknologiens frontlinjer for bl.a. DR’s Harddisken, Politiken og TV2.

Hesseldahl er forfatter til 7 bøger og har produceret en række dokumentar-film, der er blevet solgt til TV-stationer i Europa, USA og Japan.

I Universe Fonden har Peter Hesseldahl  ledet og arbejdet på flere projekter med fokus på innovation og forretningsudvikling i Asien. 

- Asia New Business projektet sammenlignede danske virksomheders tilgang til innovation med de metoder, som typisk anvendes af virksomheder i Kina, Korea og Singapore. 

- Nøjsomme løsninger projektet undersøgte, hvordan danske virksomheder kan udvikle løsninger på brugeres behov til langt lavere priser – f.eks. ved at anvende den indiske Jugaad tilgang, eller den kinesiske Shanzai tilgang. 

I 2003 blev Hesseldahl ansat i LEGO VisionLab som fremtidsforsker og teknologi-ekspert - med fokus på robotics, mobil kommunikation og elektroniske universer.
I 2005 rykkede han til Danfoss Universe, hvor han med titel som ”videnskabsformidler” arbejdede med at etablere den nye oplevelsespark, planlægge nye udstillinger og at udvikle nye undervisningsmidler til formidling af forståelse omkring teknologi og naturvidenskab.

I begge funktioner har Hesseldahl beskæftiget sig indgående med fremtidens krav om kompetencer.


Bogudgivelser:

“Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi”, Gad 2022
“We-economy- En ny slags værkst, nye værdier, og en ny fordeling”, Hovedland 2017
"Grib Fremtiden - Spilleregler for det 21. århundrede””Snapshots fra fremtiden”, Samvirke 2006
”Den globale organisme”, Aschehoug 2002
”Den ny natur”, Høst og Søn 1998
“Computerdrømmen og de økologiske realiteter”, Munksgaard 1993.

Website: www.peterhesseldahl.dk
LinkedIn profil: 
https://www.linkedin.com/in/peterhesseldahl/

Peter Hesseldahl er født i 1961. Han er gift, har to børn, og bor i det sydfynske i Troense